Начало / За художника / Публикации / Изложба „Честит рожден ден маестро! Не, бикът не е мъртъв”: от 12 май 2011 до 10 юни 2011

Публикации

Изложба „Честит рожден ден маестро! Не, бикът не е мъртъв”: от 12 май 2011  до 10 юни 2011

Изложба „Честит рожден ден маестро! Не, бикът не е мъртъв”: от 12 май 2011 до 10 юни 2011

29.04.2011

„Стихията на ДиКиро изпълни мол "Галерия". Под това заглавие Марица вест отрази откриването на изложбата на твореца в мол "Галерия Пловдив".  В дописката е цитиран световноизвестния виртуоз на цигулката Евгений Шевкенов, койно обобщава своето възприятие от откритата изложба на Димитър Киров - ДиКиро по следния начин: "Любов, музика, живот, претворени от един много велик човек, с който Пловдив трябва да се гордее и да го помни." "С огромно удоволствие откликнах на поканата на Русалия да свиря, все едно го правя за баща си, защото те с чичо Митко бяха много близки приятели и аз цял живот ще го помня и обичам този човек", споделя още солистът от Виена, според Марица вест.  Шевкенов поднесе бутиков музикален поздрав заедно с други приятели на семейство Кирови.
"За първи път в живота си откривам изложба на Димитър Киров, щастлива съм", заяви изкуствоведката Светла Москова. Според дописката в Марица вест, Москова споделя как очите є се напълнили със сълзи, преминавайки от картина към картина на превърналия се в една от емблемите на Пловдив творец.